Vælg en side

Sprøde pommes frites i airfryer

Denne opskrift på sprøde pommes frites i airfryer giver dig mulighed for at nyde en klassisk snack uden det store fedtindhold. Ved at bruge en airfryer kan du opnå en sprød tekstur med minimalt fedt. Først skæres kartoflerne i stave og lægges i koldt vand for at fjerne stivelse. Derefter tørres de og tilberedes i airfryeren ved 180°C. Resultatet er gyldne, sprøde fritter, der er perfekte som snack eller tilbehør. Opskriften er let at følge og kan tilpasses med forskellige krydderier efter smag.

(4.8/5 - 120 anmeldelser)

Sprøde pommes frites i airfryer
FORB. TID: 60 min
TILB. TID: 40 min
TOTAL TID: 100 min
RET: Snacks & småretter
KØKKEN: Fransk
ANTAL: 4

INGREDIENSER

  • 6 store bagekartofler
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • Salt efter smag
  • Hvidløgspulver (valgfrit)
  • Tørret oregano (valgfrit)
  • Tørret timian (valgfrit)
  • Tørret basilikum (valgfrit)
  • ½ tsk paprika (valgfrit)
  • ¼ tsk cayennepeber (valgfrit)

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem ud i stave på ca. 1 x 1 cm tykkelse.
  2. Læg kartoffelstængerne i iskoldt vand i ca. 1 time. Skift vandet efter 30 minutter.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og dup dem tørre i et viskestykke eller med køkkenrulle.
  4. Kom kartoffelstængerne i airfryerens kurv og tør dem ved 100°C i 15 minutter for at fjerne fugt.
  5. Vend kartoffelstængerne med lidt olie og krydderier efter smag.
  6. Tilbered kartoffelstængerne ved 180°C i 25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Ryst kurven et par gange undervejs.
  7. Drys med salt og server straks.

Ernæringsoplysninger

  • Kalorier: 90
  • Fedt: 1.9
  • Kulhydrater: 16.1
  • Protein: 1.8
  • Natrium/Salt: 200
  • Sukker: 0.5
  • Fiber: 2.3
Print opskrift