Risotto i airfryer
Denne opskrift på risotto med svampe og spinat er en klassisk italiensk ret, der tilbyder en cremet og lækker smagoplevelse. Risottoen tilberedes traditionelt på komfuret, men du kan bruge airfryeren til at tilberede andre dele af måltidet, som f.eks. stegte grøntsager eller panerede kødstykker. Svampene og spinaten tilfører en dyb og frisk smag til retten, mens parmesanen giver en cremet og salt smag. Denne ret er perfekt til en hyggelig middag med familie eller venner.
(4.8/5 - 120 anmeldelser)

INGREDIENSER
- 400 g risotto ris
- 9 dl grøntsags eller kylling bouillon
- 4 dl hvidvin (kan undlades)
- 180 g parmesan, revet
- 4 skalotteløg, finthakkede
- 400 g frisk svampemix, skåret i mindre stykker
- 150 g frisk baby spinat
- Salt og hvid peber
- Oliventolie
SÅDAN GØR DU
- Varm olien op i en gryde og steg svampene godt af, ca. 10 min.
- Tag derefter svampene op og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
- Steg løgene klare i resten af olien som svampene stegte i.
- Tilsæt de skyllede risotto ris og lad dem stege klare, ca 3-5 min. ved middel varme.
- Hæld hvidvin over og lad den reducere til det halve.
- Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog risottoen ved middel varme til risene er al dente, ca. 20 min.
- Rør den revene parmesan i risottoen og halvdelen af de stegte svampe.
- Vend derefter den friske spinat i, og rør til den falder sammen.
- Pynt med finthakket purløg, revet parmesan og stegte svampe.
- Noter: Tilberedning i airfryer er ikke muligt for denne opskrift, men du kan tilberede risottoen traditionelt og derefter bruge airfryeren til at tilberede andre dele af måltidet.
Ernæringsoplysninger
- Kalorier: 120
- Fedt: 2.5
- Kulhydrater: 20.8
- Protein: 3.5
- Natrium/Salt: 50
- Sukker: 1.2
- Fiber: 1.5
Seneste kommentarer