Pommes frites i air fryer
Denne opskrift på hjemmelavede pommes frites i airfryer giver dig sprøde og lækre fritter uden at skulle bruge store mængder olie. Processen er hurtig og nem, og fritterne kan tilpasses med forskellige krydderier efter smag. Først tørrer du kartoflerne ved lav temperatur for at fjerne stivelse, hvorefter de steges ved højere temperatur for at opnå perfekt sprødhed. Opskriften er ideel til både hverdag og weekend, og fritterne kan serveres som tilbehør til en burger eller en saftig bøf. Du kan også eksperimentere med forskellige dips som mayonnaise eller ketchup.
(4.8/5 - 120 anmeldelser)

INGREDIENSER
- 6 store bagekartofler
- 1 spsk smagsneutral olie
- Salt (flagesalt)
- Hvidløgspulver (valgfrit)
- Tørret oregano (valgfrit)
- Tørret timian (valgfrit)
- Tørret basilikum (valgfrit)
- ½ tsk paprika (valgfrit)
- ¼ tsk cayennepeber (valgfrit)
SÅDAN GØR DU
- Skær bagekartoflerne ud i stave på ca. 1x1 cm i tykkelse.
- Læg kartoffelstavene i koldt vand i ca. 1 time for at fjerne stivelse.
- Dræn vandet og dup kartoffelstavene tørre.
- Kom kartoffelstavene i airfryerens kurv og tør dem ved 100°C i 15 minutter.
- Vend kartoffelstavene med lidt olie og eventuelle krydderier.
- Tilbered fritterne ved 180°C i ca. 25 minutter. Ryst kurven et par gange undervejs.
- Server fritterne straks med salt og eventuelt en hjemmelavet sauce.
Ernæringsoplysninger
- Kalorier: 90
- Fedt: 1.9
- Kulhydrater: 16.1
- Protein: 1.8
- Natrium/Salt: 200
- Sukker: 0.5
- Fiber: 2.3
Seneste kommentarer