Vælg en side

Paneret fisk i airfryer

Denne opskrift på paneret fisk i airfryer giver dig en sund og lækker måde at tilberede fiskefileter på. Ved at bruge en airfryer kan du opnå en sprød panering uden brug af store mængder olie, hvilket gør retten både sundere og nemmere at lave. Fiskefileterne bliver saftige indeni og sprøde udenpå, hvilket skaber en perfekt kontrast. Opskriften er ideel til både frokost og aftensmad og kan serveres med en række tilbehør som remoulade, salat eller pommes frites. Denne metode er ikke blot nem, men også hurtig, da fiskefileterne tilberedes på blot 15 minutter. Du kan selv vælge at bruge friske eller frosne fiskefileter og tilpasse paneringen efter eget ønske.

(4.8/5 - 120 anmeldelser)

Paneret fisk i airfryer
FORB. TID: 20 min
TILB. TID: 15 min
TOTAL TID: 35 min
RET: Hovedretter
KØKKEN: Dansk
ANTAL: 4

INGREDIENSER

  • 600 g fiskefileter fra fladfisk (uden skind)
  • 1 dl hvedemel
  • 1 æg
  • 1½ dl rasp (evt. en blanding af hvederasp og pankorasp)
  • Olie på spray
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU

  1. Tjek fiskefileterne for ben og fjern dem, hvis der er nogen.
  2. Hæld mel op på en tallerken eller et stykke papir og bland lidt salt og peber i.
  3. Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
  4. Hæld rasp op på en tallerken eller et stykke papir.
  5. Vend fiskefileterne grundigt i melet, så de får mel over det hele.
  6. Vend dem derefter grundigt i æggemassen og til sidst i raspen.
  7. Lad fiskefileterne hvile i 10-15 minutter, så paneringen kan sætte sig.
  8. Spray med olie på begge sider af fiskefileterne.
  9. Læg fiskefileterne i kurven eller på hylderne i din airfryer – de må ikke ligge i lag.
  10. Steg dem ved 200° C i ca. 15 minutter – vend når halvdelen af tiden er gået.

Ernæringsoplysninger

  • Kalorier: 140
  • Fedt: 1
  • Kulhydrater: 20
  • Protein: 12
  • Natrium/Salt: 60
  • Fiber: 1
Print opskrift