Vælg en side

Hjemmelavet pommes i airfryer

Denne opskrift på hjemmelavet pommes frites i airfryer giver dig de perfekte, sprøde fritter med minimalt fedt. Ved at bruge en airfryer kan du opnå en sundere version af de klassiske friturestegte kartofler uden at gå på kompromis med smagen. Opskriften er let at følge og kræver kun en spiseskefuld olie. Kartoflerne skal ligge i koldt vand i en times tid for at fjerne stivelse og blive endnu sprødere. Tilberedningstiden er kort, og fritterne kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter. Du kan eksperimentere med forskellige krydderier for at tilføje ekstra smag til dine fritter.

(4.8/5 - 120 anmeldelser)

Hjemmelavet pommes i airfryer
FORB. TID: 20 min
TILB. TID: 40 min
TOTAL TID: 60 min
RET: Snacks & småretter
KØKKEN: Fransk/Dansk
ANTAL: 4

INGREDIENSER

  • 6 store bagekartofler
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • Salt (gerne flagesalt)

SÅDAN GØR DU

  1. Vask bagekartoflerne grundigt og skær dem i stave på ca. 1x1 cm i tykkelse.
  2. Læg kartoffelstavene i en skål med iskoldt vand og lad dem ligge i ca. 1 time. Skift gerne vandet halvvejs.
  3. Kom kartoffelstavene i kurven til din airfryer og tør dem ved 100 grader i 15 minutter.
  4. Vend kartoffelstavene med 1 spiseskefuld olie og læg dem tilbage i airfryeren.
  5. Tilbered fritterne ved 180 grader i ca. 25 minutter. Ryst kurven efter ca. 10 og 20 minutter.
  6. Krydr med salt efter smag og server.

Ernæringsoplysninger

  • Kalorier: 90
  • Fedt: 1.9
  • Kulhydrater: 16.1
  • Protein: 1.8
  • Natrium/Salt: 100
  • Sukker: 0.5
  • Fiber: 2.3
Print opskrift