Vælg en side

Flæskesteg i airfryer ovn

Flæskesteg i airfryer er en moderne måde at tilberede denne klassiske danske ret på. Ved at bruge en airfryer kan du opnå perfekte sprøde svær og en saftig steg på kort tid. Opskriften er enkel og kræver kun lidt forberedelse. Flæskestegen tilberedes ved at ridse sværene og gnide dem med salt, hvorefter den lægges i airfryeren. Tilberedningstiden er kortere end i en traditionel ovn, og resultatet er lige så lækker. Du kan servere flæskestegen med brune kartofler, hjemmelavet rødkål og en lækker sauce lavet af stegeskyen.

(4.8/5 - 120 anmeldelser)

Flæskesteg i airfryer ovn
FORB. TID: 15 min
TILB. TID: 75 min
TOTAL TID: 90 min
RET: Hovedretter
KØKKEN: Dansk
ANTAL: 6

INGREDIENSER

  • 1½ kg Flæskesteg, ridset
  • 1 tsk Fint salt
  • 2 Løg i både
  • 3 Fed hvidløg
  • 4 Laurbærblade
  • 8 Peberkorn
  • Frisk timian og/eller rosmarin
  • 1 Grøntsagsbouillon terning
  • 1½ tsk Fint salt
  • Vand

SÅDAN GØR DU

  1. Sørg for at sværen er ridset helt igennem uden at skære ned i kødet.
  2. Tør sværen godt af og gnid salt ned mellem alle ridserne.
  3. Læg flæskestegen i airfryerkurven med sværene nedad og hæld vand ved, så det dækker sværene.
  4. Tænd airfryeren på 180° og kog sværene i 15 min.
  5. Vend stegen om, så sværene vender opad. Hæld vand fra, så det kun er under risten.
  6. Gnid igen saltet godt mellem sværene og steg flæskestegen ved 180° i 50 min.
  7. Skru op på 200° og steg den yderligere 10 min.
  8. Lad stegen hvile i ca. 10 min.

Ernæringsoplysninger

  • Kalorier: 197
  • Fedt: 14.5
  • Kulhydrater: 0.5
  • Protein: 20.5
  • Natrium/Salt: 350
  • Sukker: 0.1
  • Fiber: 0.1
Print opskrift