Falafel i airfryer
Denne opskrift på falafel i airfryer giver en sund og lækker måde at nyde disse populære mellemøstlige kikærteboller på. Ved at bruge en airfryer kan du opnå en sprød og gyldenbrun overflade uden at skulle stege dem i olie. Det er en nem og sund måde at tilberede dem på. Opskriften indeholder en blanding af kikærter, løg, hvidløg, persille, koriander og krydderier, som sammen skaber en smagfuld og aromatisk ret. Falafel kan serveres i pitabrød med salat, hummus eller tzatziki for et komplet måltid.
(4.8/5 - 120 anmeldelser)

INGREDIENSER
- 400 g kikærter, drænet og skyllet
- 1 løg, groft hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1 håndfuld frisk persille, hakket
- 1 håndfuld frisk koriander, hakket
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk korianderpulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk hvedemel eller kikærtemel
- Salt og peber efter smag
SÅDAN GØR DU
- Blend kikærter, løg, hvidløg, persille, koriander, spidskommen, korianderpulver, paprika, bagepulver, hvedemel (eller kikærtemel), salt og peber i en foodprocessor, indtil det er fint hakket og sammenhængende.
- Form dejen til små kugler eller flade diske.
- Placer falafel i airfryerens kurv i et enkelt lag, uden at overfylde.
- Pensl falafel med lidt olivenolie.
- Tilbered falafel ved 200 grader Celsius i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
- Fjern falafel fra airfryeren og lad dem køle af, inden de serveres.
Ernæringsoplysninger
- Kalorier: 415
- Fedt: 10.5
- Kulhydrater: 40.2
- Protein: 15.1
- Natrium/Salt: 250
- Sukker: 2.5
- Fiber: 6.1
Seneste kommentarer